Leth Grüner Veltliner Klassik
Kuvaus
Käsin suoritetun sadonkorjuun jälkeen rypäleet saavat uuttua kolmisen tuntia ennen hellävaraista puristusta. Tämän jälkeen mehu saa vielä kirkastua 12 tuntia ennen käymisen aloitusta luonnon hiivakannoilla. Kahdesta kolmeen kuukautta kestävän hiivasakan päällä makuun jälkeen viini suodatetaan kevyesti ennen pullotusta. Näin syntyy klassinen lössimaan tuote, raikas ja eloisa.
Kypsän hedelmäinen, omenaa, päärynää, sekoittuu aavistuksen pähkinäisiin aromeihin. Hyvät hedelmähapot kannattelevat viiniä ennen jälkimaun kevyttä valkopippuria. Ryhdikäs ja klassinen itävaltalainen Grüner.
Sopii esimerkiksi kana- ja kalaruokien kanssa.
Tuottajasta
Weingut Leth on uuden Wagramin viinialueen huipputuottajia. Tila sijaitsee Wienin kaupungista länteen, Tonavajoen laaksossa. Alue kattaa yhteensä noin 2800 hehtaaria viljelyksiä. Wagram mainitaan useimmiten erityisesti otollisena viljelyalueena Grüner Veltliner- lajikkeelle ja tätä myös Franz Leth pitää yhtenä fokuksenaan.
Leth on kokonaan perheomistuksessa oleva viinitalo. Tilan perusti 1960-luvulla Franz Leth senior. Vuosien saatossa Lethin perhe on kehittänyt viininviljelyä ja löytänyt parhaat maaperät ja mikroilmaston eri rypälelajikeille sekä niiden eri klooneille. Tilan viinit valmistetaan lähes täysin luonnonmukaisesti ilman torjunta-aineita tai lannoitteita. Näin myös valmis viini on puhtaampi, raikkaampi ja ikääntyy paremmin.