Carlin de Paolo Terre Alfieri Nebbiolo DOCG
Kuvaus
Käsin kerätyt Nebbiolo-rypäleet käytetään lämpökontrollidusti 22 asteessa vajaat pari viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini saa vielä uuttua reilun viikon. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa Slavonian tammisammioisssa 12 kk ajan.
Konsentroitunut monitahoinen nenä. Täyteläinen, integroituneiden tanniinien sävyttämä hedelmäisyys. Intesiivisen voimakas loppu.
Sopii esimerkiksi grilli- ja liharuokien, tai kovien juustojen kaveriksi.
Tuottajasta
Carlin de Paolo on perheomisteinen viinitalo Piemontessa Italiassa. Perhe on viljellyt rypäleitä ja valmistanut viiniä sekä Grappaa jo neljän sukupolven ajan. Franco, Giusy, Giancarlo, Davide, Lorenzo, Paolo, Cinzia, Ornella, Mario, Francesca, Carlotta, Simone, Chiara ja Serena ovat kaikki mukana perheyrityksessä eri rooleissa.
Perhe valmistaa alueelle tyypilliseen tapaan viinejä pääasiallisesti Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Arneis, Moscato ja Chardonnay lajikkeista eri puolella Piemontea. Terre Alfieri, joka on Piemonten alueen uusin DOCG luokiteltu viini on heidän vahvuutensa.