Westmalle Tripel 33cl
Kuvaus
Westmalle Tripel on kullankeltainen, hämmästyttävän hedelmäinen ja pehmeän humalainen. Hyvinkin hienostunut ja elegantti. Runsas, bitter-aromien ryhdittämä suuntäyttävä maku päättyy pitkään ja herkullisen rapsakkaan jälkimakuun. Moniulotteinen Tripel syntyy hitaasta käymisprosessista ja pullossa tapahtuvasta jälkikäymisestä.
Tuottajasta
Westmalle tai virallisemmin Abbey of Our Lady of the Holy Heart of Westmalle on yksi harvoista aidoista Trappisti-oluista. Tämä tarkoittaa sitä että munkit johtavat panimon toimintaa vaikka päivittäisen työn tekevät ulkopuoliset palkatut työntekijät. Luostari perustettiin vuonna 1794 ja siitä lähtien luostarin munkit ovat omistaneet elämänsä rukoukselle ja työlle.
1836 luostarissa sai virallisen Trappisti-luostarin statuksen ja silloin ensimmäisen Trappisti luostarin La Trappe:n säänöt astuivat voimaan myäs Westmallella. Munkit saivat valita oluen tai siiderin välillä ruokajuomaksi. Westmallen munkit valitsivat oluen ja sitä kautta oman panimon tarve oli selviö. 10. Joulukuuta 1836 luostarin ensimmäinen olut Westmalle Extra tarjoiltiin munkkien illallisen yhteydessä. Tätä olutta on edelleen tarjolla munkeille luostarissa. Westmallen oluiden kaupallistaminen alkoi hyvin luonnollisesti. Munkit aloittivat myymään olutta luostarin portilla lähialueen asukkaille. Sitä kautta oluiden maine lähti kasvamaan. Monien vaiheiden jälkeen Westamallella on tänään moderni panimo ja heidän oluita on saatavilla ympäri maailmaa.