Carlin de Paolo Cursus Vitae Barbera d´Asti
Kuvaus
Tarhat sijaitsevat 180-340 metrin korkeudessa. Maaperä on savipitoista kalkkimaata ja köynnöstiheys 4000-4500 per hehtaari.
Käsin kerätyt Barbera d´Asti DOCG -rypäleet käytetään lämpökontrolloidusti terässammioissa n. 22 asteessa vajaat pari viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini saa vielä uuttua reilun viikon.
Rehevä monitahoinen nenä. Keskitäyteläinen, huumaavan intensiivinen tanniinien sävyttämä hedelmäisyys. Kirsikkaa, lakritsia, luumuja, orvokkia.
Sopii esimerkiksi mausteisten ja lihaisien ruokien kanssa.
Tuottajasta
Carlin de Paolo on perheomisteinen viinitalo Piemontessa Italiassa. Perhe on viljellyt rypäleitä ja valmistanut viiniä sekä Grappaa jo neljän sukupolven ajan. Franco, Giusy, Giancarlo, Davide, Lorenzo, Paolo, Cinzia, Ornella, Mario, Francesca, Carlotta, Simone, Chiara ja Serena ovat kaikki mukana perheyrityksessä eri rooleissa.
Perhe valmistaa alueelle tyypilliseen tapaan viinejä pääasiallisesti Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Arneis, Moscato ja Chardonnay lajikkeista eri puolella Piemontea. Terre Alfieri, joka on Piemonten alueen uusin DOCG luokiteltu viini on heidän vahvuutensa.