The Wedge

The-Wedge-PET.jpeg
 

Babylon's Peak

  • Maa: Etelä-Afrikka

  • Rypäleet: syrah, pinotage

  • Makutyyppi: Roteva ja voimakas

  • Myyntierä: 12 plo / ltk

  • Luomu: -

  • Vegaaninen: -

 

Kuvaus

The Wedge Shiraz / Pinotage on käynyt avoimissa terästankeissa 7-10 päivää, jonka jälkeen viinin malolaktinen käyminen tapahtui ranskalaisissa (2nd/3rd fill) tammitynnyreissä n. 3 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin vielä n. 8 kuukautta ranskalaisissa (3rd fill) tammitynnyreissä. Sekoituksen jälkeen viini säilytettiin terästankeissa pullotukseen asti.

Tämä runsaanmakuinen Etelä-Afrikkalainen punaviini on valmistettu Shiraz (60%) ja Pinotage (40%) –rypäleistä, joita on korjattu Swartlandin WO -alueelta.

Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen, mokkainen ja mausteinen.

Sopii esimerkiksi riistalle, grillatulle lihalle sekä mausteisille lihavartaille.

 

Tuottajasta

Babylon´s Peak:n viinitilalle ajaessa ensimmäistä kertaa iskee epäusko monta kertaa. Kuinka on mahdollista että näissä kuivissa ja karuissa oloissa voidaan kasvattaa rypäleitä ja valmistaa niistä korkealuokkaista viiniä? Perille päästyä Inalize ja Stephen ottavat sinut avosylin vastaan. ”Suomella on erittäin tärkeä ja rakas paikka sydämessämme.”

“Olemme myyneet viiniä Suomeen vuosien ajan ja olemme erittäin kiitollisia kaikesta siitä.” Bassonin perhe kasvattaa rypäleitä Swartlandin alueella. Alue en on erittäin hypetetty koska sieltä löytyy runsaasti vanhoja ”bush vine” köynnöksiä muuta Stephen tuo aiheeseen oman näkökulmansa. ”En ymmärrä koko touhotusta. Me olemme kasvattaneet täällä rypäleitä ja tehneet viiniä jo neljän sukupolven ajan. Bush vine ja vanhat köynnökset ovat meille arkea. Olemme käyttäneet niitä aina.” Swarlandin karuissa oliossa ns. Rhonen-lajikkeet pärjäävät parhaiten. Shiraz, Morvedre ja paikallinen lajike Pinotage toimii parhaiten näissä olosuhteissa yhdessä Chenin Blancin ja Viognierin kanssa.

Perheellä on noin 700 hehtaaria viiniköynnöksiä, joista suurimman osan he myyjät rypäleinä muille tuottajille. ” Meidän perheen tulevaisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää pystyä lisäämään oman viini osuutta meidän kokonaistuotannostamme. Se mahdollistaa meille kannattavuutta ja kykyä jatkaa ammattiamme myös jatkossa.” Stephen toteaa. Swartlandin maaperä, vanhat köynnökset, lämmin ilmasto ja perinteinen viinintekotapa yhdessä tekevät sen että Babylon´s Peakin viinit ovat tyyliltään poikkeuksellisen täyteläisiä mutta nautittavia.

Edellinen
Edellinen

Ernst utvalda från Toscana

Seuraava
Seuraava

Leth Zweigelt Rosé